Bewustwording/Meditatie

Bewustwording/Meditatie

 

 "Geluk ligt niet daarbuiten, geluk vind je vanbinnen". 
Meditatie is DE SLEUTEL om helemaal naar binnen te duiken.”

  

Stress beïnvloedt ons leven op een negatieve manier, het bepaald hoe we ons voelen op diverse vlakken in het leven. Hoe we omgaan met ons zelf maar ook met onze medemens en dier. Je terug gelukkiger voelen door stress en depressie beter te begrijpen, dat kan. 

Depressie wordt vaak met stress in verband gebracht want als we gestresseerd zijn gaat  ons lichaam automatisch in een vecht of vlucht reactie. Hierdoor verlaagd de productie van serotonine, ons gelukshormoon! Dat is deels waarom we ons niet zo goed in ons vel voelen en depressief worden als we gestresseerd zijn. 
  

Mediteren om je eigen innerlijke kracht te vergroten

Ieder van ons heeft dingen in zijn leven die we  graag willen veranderen. Hiervoor kunnen we op onze eigen innerlijke kracht rekenen om dit tot een goed einde te  kunnen volbrengen. Maar al te vaak twijfelen we of wij deze innerlijke kracht in ons hebben. Alle keuzes die we maken in ons leven, hebben een positieve of negatieve invloed op ons zijn. Stress bijvoorbeeld,  vermindert  onze innerlijke krachten omdat we hierdoor minder helder denken, minder juiste beslissingen nemen. Door bewustwording en ademhalingstechnieken kunnen we zorgen dat we ons minder gestrest voelen, dat onze innerlijke kracht vergroot en daardoor  bereiken we veel gemakkelijker onze doelstellingen in het leven. 

Mediteren om antwoorden in jezelf te vinden

Mediteren om met ons diepste zijn in contact te komen. Onze intuïtie te versterken en  voldoening in onszelf vinden. We krijgen een veel beter gevoel van wie we zijn en wat we zouden kunnen gaan doen. Hierdoor krijg je meer energie en  zelfvertrouwen om dingen in jouw leven te veranderen en te blijven groeien i.p.v. van ter plaatse te blijven trappelen.

Mediteren om gelukkiger te zijn/worden en dankbaar te zijn

Door middel van bewustwordingsmeditatie maak je contact met jouw diepste, innerlijke en  gelukkigste zelf. Observeer jouw gedachten  zonder daar iets aan te veranderen. Omarm de situatie en laad de batterijen terug op. Onderzoek toont ook dat ons lichaam op een natuurlijke manier meer serotonine produceert tijdens meditaties en dat kan helpen om depressie te verminderen en stress bestendigheid te vergroten. 


We hebben twee mogelijkheden om de negatieve impact van stress  te verminderen. We kunnen onze omgeving aanpassen waardoor we minder stress ervaren ofwel kunnen we onze eigen weerstand tegen de stress in onze omgeving verhogen zodat deze ons niet meer negatief kan  beïnvloeden, weg met zelfsabotage!

Mediteren om beter te kunnen slapen

Het is algemeen geweten dat slapen van het allergrootste belang is voor onze gezondheid. Helaas vallen we veel moeilijker in slaap als we gespannen of gestresseerd zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat we heel wat beter slapen dankzij meditatie. Het zorgt voor een uitzonderlijke diepe rust wanneer je geregeld meditatie beoefend. 

 

Tijdens de slaap herstelt onze geest en  ons lichaam van wat we tijdens de dag hebben beleefd. Als onze slaap niet lang of diep genoeg is, kunnen we niet volledig herstellen. Hierdoor stapelen we na verloop van tijd stress op. Deze opgebouwde stress kan  leiden tot angsten en depressie waardoor het nog moeilijker wordt om goed te kunnen slapen. 


Om deze vicieuze cirkel te doorbreken is het van belang om op regelmatige basis meditatie te beoefenen  om zo beter te kunnen slapen zodat je tijdens de nacht meer stress kan verwerken. 

 

Prijs cursus starten met mediteren: 35 euro  - minimum 2 uur

Hou er rekening mee dat de les 1  uur duurt.

Prijs per les:  15 euro - op afspraak

Iedere week is er een groepsmeditatie van 19u30 tot 20u30.                                                  Reserveer jouw plaats via WhatsApp berichtje op 0496 079625, 
u ontvangt een bevestiging van de boeking. 

  

Stilte wandeling

In mei 2023 volgde ikzelf een stilte dag in een prachtig natuurdomein. De stilte deed me in mijzelf keren. Terugkeren naar mijn ware zelf, een ontdekkingstocht binnen mezelf. Het bracht mooie inzichten met zich mee. 

Het vertoeven in een stukje prachtige natuur, de geluiden van vogels, eenden, ganzen,... 

Hmmmm,.... ZALIG.

Deze ervaring gaf de aanleiding tot het organiseren van stilte wandelingen. Wil mensen laten meegenieten van de stilte van de natuur, even ontsnappen aan het drukke dagelijkse leven en tot rust komen.

 Mocht u meer informatie willen ontvangen, aarzel niet om contact  op te nemen. Geef een seintje? Stuur  een e-mail of whatsapp bericht.